Träningsrapport

Magic Wonder är nu igång på allvar efter en kortare viloperiod. Under maj gick hon bara i hagen och betade och hon har mått bra av det. Hon var lite tunn efter många lopp i våras, men nu ser hon bättre ut och då går det också att öka på träningsdosen. Hon ska gå riktigt tufft de närmaste veckorna och sedan öppnar vi proppen i början av juli för att bestämma en lämplig start på höstsäsongen.

Fille d’Or är den av övriga som är närmast start just nu. Hon gick två provlopp i maj och skötte sig utmärkt även om hon var lite slö i loppen. I slutet av maj for hon runt som en galning i hagen och måste ha sträckt sig eller något. veterinären hittade inget, men jag tränade lite lugnare några veckor. Nu på slutet verkar hon vara tillbaka igen. Jag har kört två jobb på sanden senaste veckan och hon har varit mycket fin i dessa. Planen för henne är ett provlopp till och sedan kval.

Relay Runner manageras av Pia just nu. Det är mycket mängträning och hon ser bättre och bättre ut i kroppen. Vi tar det lite lugnt med henne. Dels pga skadan hon hade och dels pga att hon är lite snurrig. Hon vill väldigt mycket och det gäller att hålla henne harmonisk. Hon far också runt i hagen som en vettvilling och där föreligger viss skaderisk, men det är inte aktuellt att låta henne gå i en mindre hage. Jag tar den risken och hoppas att det går vägen. Hon mår gott av att ha stora ytor.