Provlopp på Mantorp

I lördags åkte jag till Mantorp för provlopp med Fille d’Or. Göran B Andersson ställer som vanligt upp och kör och amatörföreningen på Mantorp ser till att provloppslördagarna blir en höjdpunkt. Den här gången var vi med i 22-loppet. Hon var med i alla starter och det var trevande varje gång, men hon gick i alla fall iväg. I den giltiga tappade hon 10-20 meter och hamnade bland de sista. I utgången av första sväng fick Göran B väja tvärt för en galopperande konkurrent och det klarade inte Fillan. Det blev en kort galopp. När hon ställde sig fick hon jaga ikapp klungan och där blev hon kvar. Göran B sa att han han körde 19 1600 meter efter galoppen och han var jättenöjd. – Det är bara att kvala henne! sa han. Jag är inte lika övertygad. Hon är alldeles för seg i starten och vill inte riktigt ta tag i grejerna och sticka. Det kan vara att hon har någon känning i nacken eller något annat som gör att hon blir lite tveksam när hon ska iväg. När hon väl kommer igång ser det klockrent ut och det lovar gott. Även den här gången var hon i stort sett obrukad efter loppet. Näsborrarna rörde sig inte bara några minuter efter loppet. Att få henne att fatta vad tävling är blir en annan gåta att lösa, men jag tror att hon lär sig när vi kommer igång och startar.

Magic Wonder är inne i en ganska tuff träningsperiod. Hon ska få göra rätt för havren innan jag sticker på semester till Norrbotten nästa vecka. Då får hon vila en vecka och sedan kommer jag att anmäla ut henne. Idag körde jag riktigt tuff backträning. Det blev sex heat och som vanligt sköter hon sitt jobb på ett strålande sätt. Pigg och glad och öronen framåt även i sista heatet. Dessa mördarpass kör jag inte ofta med hästarna.

Relay Runner har också tränat på riktigt bra i helgen. Pia har gjort något varje dag. Tömkörning, skritt och rejält travpass har stått på menyn. Nu börjar Pia även surra om snabbare farter och att hon vill att jag ska köra. Hmmm… vet inte riktigt hur jag ska tolka det? Pia får gnugga på tills jag kommer hem från Norrbotten. Då är det kanske dags att snäppa upp träningen ytterligare ett hack.