Bra besked!

Magic Wonder gick ett tuffare intervallpass igår på sanden. Jag sladdade rakbanan innan passet och det är ett helt underbart underlag att träna på. Jag körde tio heat och i de första var hon alldeles för pigg, men det var helt väntat efter den tuffa träningen innan min resa till Norrbotten. Hon känns kanonfin och kommer ut till start i slutet av juli. Framöver blir det backträning så att hon inte bara rusar iväg.

Fille d’Or gick exakt samma pass som ”Magic” gjorde igår. Hon är en helt annan typ av häst. Det är lösa linor och jag får smacka på henne då och då. Hon är absolut inte slö, men hon jobbar inte i onödan. Jag glömde bootsen den här gången, men det märktes inte alls och det ser jag som mycket positivt. Tidigare har hon varit rullig utan boots, men efter behandling hos Stefan Andreasson verkar det som att det går att lätta henne. Jag svängde också i voltstartsvarv och det brukar hon inte gilla, men till slut gick även det bra och i de sista heaten gick hon iväg riktigt bra. Ska hon starta får hon inte tappa 20-30 meter i starten – så enkelt är det bara. Det blir kval inom kort.

Relay Runner hade en muskelskada när vi var hos Stefan Andreasson. Det var lugn träning som gällde. Pia har varit ute tillsammans med grannen och hans häst och skrittat 2,5 timme både i måndags och idag. Allt verkar bra och vi gnuggar vidare med lugna jobb ett tag.