Nya tag för Magic!

Magic Wonder startade på Vaggeryd förra veckan och utgick felfri! Sånt vill man ju inte vara med om. Från bricka sju efter bilen blev hon hängande i tredje genom första kurvan. Körande Tommy Karlstedt backade helt riktigt ner som sista häst och därmed var loppet över för vår del. Det gick 15-tempo hela vägen och en ringrostig Magic hade fullt sjå att hänga med. 500 meter kvar ville inte Tommy köra mer och då utgick han. Fattar inte riktigt varför? Hästen var inte alls trött när hon kom in och propparna satt kvar. Visst kan jag förstå att Tommy inte ville härja på henne, men hon behöver “väckas upp” för att ta i och hon hade så väl behövt sista 500 för att gå framåt till nästa start. Nu blev det istället tio dagars anmälningsförbud. Usch! Bara att komma igen. Hon behöver 2-3 startar för att hitta formen och nu blev det inget av den första. Får åka in till banan och ge henne en rejäl “skalle”.

Fille d’Or tränar på för fullt efter kvalet och allt flyter på som det ska. Jag har bestämt att hon ska gå ett provlopp till innan det blir dags för start. Dels måste hon bli tryggare från start och dels behöver hon träna att springa i fält. Hon har hunnit med ett besök till kiropraktorn och förutom några mindre skavanker var det inget extra. Bara att träna på som vanligt.

Relay Runner var också till kiropraktorn förra veckan. Det var tredje besöket på kort tid och hon fick mer behandling i sin skadade muskel. Stefan kollade med ultraljudet och muskeln håller på att läka ihop fint och nu kan vi börja att träna lite tuffare. Hon är pigg och glad och verkar väldigt sugen på att få börja trava iväg lite snabbare.