Tufft läge på Kalmar på fredag

På fredag är det dags för Magic Wonder igen. Det är i ett lopp på Kalmar, 1640a och återigen hade vi otur i spårlottningen. Det blev bricka åtta och därifrån behövs mycket tur. Annars har hon tränat på bra på slutet och nu behöver hon några lopp i kroppen för att komma in i matchen igen. Förväntningarna är låga på fredag. Det viktiga är att hon sköter sig och att hon får en genomkörare.

Fille d’Or närmar sig sin debut. Hon har tränat på bra efter kvalet. I lördags var jag till Mantorp för ett provlopp. Göran B Andersson hjälpte som vanligt till som kusk. Den här gången var det som en ny häst och nu känns det som att poletten ramlat ner. Hon gick som en klocka i alla starter och det såg ut som att Göran B t.o.m. hade kunnat ladda iväg henne om han velat. Nu tog han ändå en försiktig start från bricka åtta och hon hamnade till slut i tredje ut. Där låg hon kvar hela loppet och i sista kurvan var det hästar framför, bakom, innanför och utanför henne. Jättebra träning! Hon gick i mål med krafter kvar och vinnaren fick tiden 20,4.

När det gäller Relay Runner rullar det på som tidigare. Pia är ute med henne i lugna och långa jobb och hon bygger upp sig sakta men säkert.