Fille d’Or debuterar på Kalmar!

Ja, då var det äntligen dags. 4-åringen Fille d’Or ska göra sin tävlingsdebut. Det sker på Kalmar på fredag. Hon står på start med hästar som har noll kronor och 20 meter bakom står hästar upp till 10.000 kr. Vi fick bricka sex och Jörgen Sjunnesson sitter i vagnen. Han har varit fin i träningen efter provloppet för tre veckor sedan där hon gick i mål på 20,5 med krafter kvar. Springspår kan vara knepigt, men Sjunnesson fixar det säkert och normalt sett ska hon vara startsnabb. Ludde tar ut en debutant i loppet och det finns några andra som ser bra ut och vi ligger lågt i debuten. Det viktiga är att hon sköter sig.

Som resesällskap får hon med sig Magic Wonder som startar i lopp nio samma dag. Det blir i ett amatörlopp och hon står ganska dåligt till med 40 meters tillägg. Egentligen är jag allergisk mot att stå på tillägg, men hon behöver några lopp i kroppen och placeringen är inte det viktigaste just nu. Sedan passar det ju bra när det finns en plats ledig i transporten. Pernilla T Johansson kör. För mig helt okänd, men hon har kört många lopp i år och verkar kunna det här. Första gången en tjej kör Magic och det ska nog gå bra.

Relay Runner tränar på som vanligt. Inga snabba farter alltså och bara uppbyggnad. Pia låter nöjd i alla fall. På onsdag har vi en tid hos veterinären och jag tror jag plockar med henne och kollar upp så att allt står rätt till.