VINST I DEBUTEN FÖR FILLE D’OR!

I fredags var det dags för debut för Fille d’Or. Jag värmde själv på slingan innan Sjunnesson svingade sig upp för några varv ute på banan. I första varvet såg hon ganska risig ut och jag tänkte att det här kan aldrig gå. Andra varvet blev bättre och när hon väl fick sträcka ut på upploppet såg hon ganska bra ut. – Trevlig häst, tyckte Sjunnesson och han höll med om att hon kändes lite knölig till en början, men det trodde han berodde på stress. Sedan var det dags för loppet. Sjunnesson testade från springspåret i provstarterna och det syntes tydligt att han ville få en snabb start. Det blev också en bra start på ”kör” och det var bara Luddes storfavorit från bricka tre som kunde svara. Den galopperade dock efter 100 meter och då satt ”Fillan” i spets. Luddes häst ställde sig och sedan sände han iväg och Sjunnesson släppte välvilligt. Sedan var det dessa två 50 meter övriga hästar hela vägen. ”Fillan” låg kloss i rygg och såg lysande ut. När det var dags för upploppet hade övriga hästar närmat sig och då vred Sjunnesson ut och det var avgjort på två steg. ”Fillan” gled undan till säker seger med sex längder. Där stod jag och trodde knappt det var sant, även om jag givetvis hade drömt om seger i debuten. Sluttiden blev 18,9 och Sjunnesson sa att det var krafter kvar i mål. Enormt roligt och ”proppen” är lusläst. Jag var ute och körde henne lugnt idag och loppet har inte satt några negativa spår.

Några lopp senare var det dags för Magic Wonder. Hon gick ut i ett amatörlopp och kördes av axevallatjejen Pernilla T Johansson. Magic såg riktigt bra ut både i värmning och före loppet och jag förstod nästan att hon skulle göra ett bra lopp. Pernilla körde ett perfekt lopp mestadels på innerspår och sista 500 m fick hon gå för fullt. Hon slutade sexa och landade på fina 16,6 2140 m, vilket dessutom är nytt rekord. Starkt i första loppet på fem månader. Hon startar igen om några veckor.