Två godkända sjätteplatser

Det blev en helt ok vecka för mina hästar. Två sjätteplatser inkasserades och det var efter två ganska bökiga lopp.

Det började i söndags med Magic Wonder på Axevalla. Min gamle göteborgskompis Anders Niklassons grabb Markus körde och bara det var en rolig grej. Från bricka sju 2160-volten blev det ingen pangstart mest beroende på att bricka sex vände upp alldeles för sent. Markus körde först till, men blev hängande och backade sist. Inget tempo första varvet och förhoppningarna om en framskjuten placeringen grusades snabbt. Magic spurtade sedan mycket bra sista 500 och slutade 6:a och plockade hem matlappen. Hon var inte speciellt trött efter mål och hon är nog ganska nära toppformen just nu.

I torsdags var det dags för Fille d’Or på Jägersro. Från bricka fyra blev det jättegunga från start och ett tapp på minst 50 meter. Snabbt var hon ikapp, men så fort hon hittade en rygg galopperade just den ryggen och det skedde två gånger. Hon ledsnade, men fullföljde godkänt som sexa. Det ska också sägas att det var en mycket dålig bana och då är det extra tungt att tappa position och hämta upp. Hon gick med järnskor runt om och brodd bak och det finns väldigt mycket att putsa till. Körande Haugstad tyckte att hon gjorde ett helt ok lopp efter galoppen och vi vet nog hur vi ska förhindra det nästa gång. I värmningen såg hon bättre ut än någonsin och jag har goda förhoppningar om henne framöver. Den här gången blir det max tre veckors vila till nästa lopp.