Magic Wonder lysande som 2:a på Åby!

Det har varit två starter i veckan och vi börjar med den bästa. Magic Wonder gick ut i ett långlopp på Åby i torsdags. Egentligen inget lämpligt lopp, men det var få anmälda samtidigt som hon hade lite poäng. Det var ett lärlingslopp och jag satte upp Fredrik Berg för första gången. Hon såg helt lysnade ut i värmningen. Det gör hon ofta, men den här gången var det extra bra och förhoppningarna inför loppet växte. Hon hade bricka sex i volt och susade till spets i två avblåsta. Det blev samma visa även i den giltiga och sedan släppte Fredrik till storfavoriten. Hon joggade med i rygg på ledaren hela vägen, även under slutrundan när det var hårdkörning. I sista kurvan såg hon faktiskt kaxig ut. Hon fick chansen på open stretch, men storfavoriten var för bra den här gången. Ändå ett lysande lopp av ”Magiska”. Kanske hennes bästa i karriären. Hon landade på 17,8 2640 volt och det är nytt rekord.

Sedan var det Fille d’Ors tur i lördags. Det var i loppet efter V75-mästaren. Det var för ston upp till 25.000 kr. Hon hade bricka nio, 2140 volt. Kim Eriksson var kusk. I värmningen såg hon stel och knölig ut och det var inte alls roligt att se. Det blev bättre och bättre och när Kim lät henne sträcka ut några hundra meter såg det helt ok ut. Jag valde att rycka bakskorna som panikåtgärd. Hon såg klart bättre ut när det var dags för start. Hon gick iväg i den första starten, men tyvärr blåstes den av. Sedan tog hon inte tag i bettet i andra starten och stod bara och studsade. Precis som hon gjorde i starten före. Loppet var över efter 200 meter, Kim körde ett varv och gick sedan ut. Det här måste vi få ordning på. Jag har inget svar på varför hon gör på detta sättet, men hon har alltid varit knepig när man ska vända upp i volten. Bästa vore att få med henne i ett autolopp.