Magic Wonder slår ur underläge på Åby

Magic Wonder startar igen på Åby på torsdag. Efter den fina insatsen för två veckor sedan var jag inte rädd att anmäla henne till ett nytt långlopp. Den här gången är det enbart för ston. Hon har springspår på 20-volten och läget går inte att klaga på. Snabbstart och invändig löpning vore det bästa. Efter förra loppet har hon bara gått lugna jobb. Mest skritt och lugn jogg. I måndags fick hon gå fyra lugna intervaller och hon kändes jättefin. Formen kan knappast bli mycket bättre och jag tror på en ny bra insats. Det är V65 och tufft motstånd och jag är nöjd med en slant. Det är svinkallt just nu och eventuellt att det behövs hakar. Jag tror att konkurrenterna är mer missgynnade av det än Magic. Hon har gjort flera fina lopp med brodd.

Fille d’Or fick besöka kiropraktorn efter galoppen senast. Hon var som ett järnspett i ryggen och att hon galopperade var kanske inte så konstigt. Inte heller att hon såg lite knölig ut i värmningen. Det var förvånande för bara några dagar innan loppet kändes hon fin och var även mjuk och smidig i musklerna. Kiropraktorn sa att vissa ston blir i stort sett okörbara vid första brunsten i januari. Den ska tydligen vara extra kraftig. Hon var brunstig i samband med loppet. När jag tittar tillbaka i mina anteckningar gjorde hon ett provlopp exakt vid den här tiden i fjol och då var hon också väldigt risig i kroppen. Hon tog inte ett travsteg och var oförklarligt usel. Kanske att kiropraktorn är helt rätt ute. Nu ska hon få vila tio dagar innan jag selar ut henne igen.