Nytt rekord för Fille d’Or

Två starter i helgen och det blev ett dåligt resultat och ett godkänt. Magic Wonder hamnade i dödens över 2640a på Vaggeryd i fredags efter tuff öppning och det är inte hennes melodi. 500 m kvar var soppan slut och körande André Eklundh lät henne bara springa med in i mål utan ryckta tussar mm. Annars såg hon smällfin ut och jag tror att formen sitter där. Hon måste gå i ryggar för att hålla motivationen uppe.

Fille d’Or gjorde riktig årsdebut. Hon startade förvisso i början av januari, men då var hon inte redo för match och felade ut sig direkt. Troligtvis var det kraftig brunst som gjorde att hon inte var på humör den gången. Därefter har vi tränat på bra och i söndags var det dags på Halmstad. Jag hade gjort lite ändringar till det här loppet. Först och främst var det två värmningar. Sedan hade vi bytt från helstängt till öppet och slutligen var det barfota bak. Allt detta föll väl ut. Lars Högström körde den här gången och ganska snabbt kände han var Fillans svaga punkt är. Det är precis när man vänder upp och ska iväg. Då går det inte att ha henne uppcheckad. Därför körde vi med automatcheck. Hon gick iväg bra både i en omstart och i den giltiga. Tyvärr blev hon störd av en konkurrent och hon hamnade i stort sett sist. Fick t.o.m. släppa de som stod 20 efter före sig efter några hundra meter. När hon väl hade travat in sig såg det klockrent ut. Det var jämnt och hårt tempo hela vägen och Fillan hängde på riktigt bra och håll farten in i mål. Hon kom in på 17,6 2140v på kladdig bana. Nytt rekord med råge. Det räckte till sista matlappen, som var fina 4000 kr den här gången. Hon kommer att gå fram rejält med det loppet i kroppen.