Magic Wonder fin 3:a på Axevalla!

Magic Wonder gjorde återigen ett bra lopp på Axevalla i fredags. Hon slutade 3:a i ett lärlingslopp och spurtade storstilat efter invändig löpning.

Körande Viktor Svanstedt var för övrigt en trevlig bekantskap. Han tog en försiktig start för att vara säker på att kunna backa ner på innerspår. Det blev vinnarhålet först, men efter att flera ledarskiften blev det 5:e inner till slut. Varvet kvar såg det riktigt mörkt ut, men sista 700 m blev det rejäl körning och i sista kurvan började hästarna i andraspår att krokna. Viktor hade sedan länge tagit beslutet att chansa invändigt och det blev helt rätt. Magic avslutade blixtrande när hon väl fick lucka och fixade den viktiga tredjeplatsen. Åt ettan och tvåan fanns inget att göra. Hästen var i stort sett obrukad efter loppet och det glädjer mig. När jag joggade av henne efter loppet kvastade hon precis som att hon ville springa ett lopp till. Nytt race om några veckor!