Vecka i veterinärens tecken

Början på veckan har verkligen varit i veterinärens tecken. Det började i söndags kväll när en av våra hundar rev sig på ett bakben i skogen. Troligtvis på taggtråd. Usch att sån skit ska finnas kvar i skogarna. Till veterinär för några stygn på måndag morgon.

Det fortsatte på måndag eftermiddag med Relay Runner som hade tid nere hos Spångfors i Halmstad. Vi vill bara kolla upp henne innan vi ökar på träningsdosen. Det var bara några mindre saker. Ett framknä och en bog behandlades. Däremot var det oerhört glädjande att vänster bakkota var helt bra. Det är där hon haft problem pga sin skada i ett kotsensben. Därmed kan vi konstatera att skadan är utläkt och då är det bara att köra på. Hoppet lever!

Dottie Green, 1-åringen, har varit lite halt några veckor. Det har sett bättre ut vissa dagar, men aldrig helt bra och i tisdags hade jag bokat in en tid för att kolla vad som spökat. Det visade sig vara bärrandsröta, som har lett till en hovböld. Ganska väntat eftersom hon hade liknande problem i vintras. Nu får hon stå inne några dagar innan hon ska skos, då lär problemen försvinna får vi hoppas.

Det var veterinärbesöken och det är ju inte så roligt. Mer glädjande är att det väntar två starter i veckan. Först ut är Magic Wonder på Åby på torsdag. Det är inom V64 och då blir det automatiskt tuffare motstånd. Hon fick i alla fall ett bra läge. Bricka 3 på start och hon möter bara ston. Hon är nära toppform och kommer att göra ett bra lopp, men svårt att säga hur långt det räcker. Hon behöver ju en smygare för att komma till sin rätt.

Sedan är det Fille d’Or på måndag på Kalmar. Hon står också på start i ett lopp med två tillägg. Hon står perfekt inne och fick bricka 1. Frågetecknet är lång distans, men det bör hon klara. En sak är i alla fall säker och det är att hon inte kommer att pulla bort några krafter i alla fall. Att slösa på krafter är inte riktigt hennes grej… Hon har kännts fin i jobben på slutet och loppen hon gjort bör ta henne framåt i form, även om starten på Vaggeryd blev helt fel. Jag hoppas att hon snart ska fatta vad det här går ut på och att hon får visa vad hon kan.