Relay Runner i full träning!

Efter några veckors vila efter starterna på Jägersro i början av juli är både hästarna och jag tillbaka i selen. Magic Wonder har t.o.m. hunnit starta två gånger. Det blev en sjundeplats på Halmstad förra helgen och en sjätteplats här hemma på vaggery i söndags. Markus Niklasson har kört båda gångerna. Han har kört helt perfekt båda gångerna, men det har bara blivit så att spurten har blivit lite för lång och ebbat ut in på upploppet. Hon ska helst gå i ryggar till 200 m kvar. Då är hon mest effektiv. I starten på Halmstad provade jag barfota runt om för andra gången i karriären och det fungerade fint och det är nog det optimala. Ny start om några veckor igen.

Fille d’Or fick jag stryka från tilltänkt start förra veckan. Hon svullnade upp på en höft och var väldigt öm där. Det hämmade henne även om hon inte var direkt halt. Jag valde att stryka henne och kollade sedan upp henne och det var ingen fara. Hon startar snart igen.

Relay Runner har gjort framsteg under sommaren. Hon har varit fin i alla lugna jobb och nu är det dags att öka upp dosen och även farten. I lördags körde första intervalljobbet på två år. Jag körde 4 x 1500 meter i “lagom” tempo. Hon kändes klockren och ville springa ännu fortare, men samtidigt var hon oväntat lugn och sansad. Vi får smyga igång intervallerna och kanske nöja oss med ett pass var tionde dag och sedan öka på succesivt.

Dottie Green har vi börjat att promenera med. Snart slänger vi på selen och börjar tömköra. Hon hade bärrandsröta i somras och det är aldrig kul. Det positiva det för med sig är att jag tvingats sko henne. Idag var det dags för andra skoningen och nu blev det runt om. Hon skötte sig fint, både med lastningen och hos hovslagaren.

Det allra roligaste har jag sparat till sist. Vår uppfödning Homerun startade också på Vaggeryd i söndags och på vilket sätt han gjorde det. Från bricka åtta i ett autolopp susade han till ledningen. Sedan var det lugna gatan hela vägen och han vann med två längder med till synes gott om krafter kvar. Jag var och gratulerade både ägare och tränare och det syns verkligen att de gillar sin häst. Det glädjer enormt. Det blir mycket spännande att följa homom framöver. Både i uppträdande och hur han ser ut finns många likheter med hans systrar.