På väg mot Åby!

Det väntar en spännande vecka. Först och främst ska mina två starthästar tävla på Åby på lunchen på tisdag. Sedan väntar eventuellt ett banjobb får Relay Runner, som är på rätt väg efter flera års skadefrånvaro. På slutet av veckan ska jag åka och testköra lillan Dottie Green, som just nu är på inkörning.

Åter till loppen på Åby. Magic Wonder ska ut i lopp 2, ett stolopp med högst 260.000 kr. Magiskan fick bricka sju. Kan vara bra, men även en fälla. Tidigare har hon varit snabb från springen, men det krävs att kusken prickar hyggligt bra. Körande Markus Niklasson är en talang, men nu ställs han mot ärrade rävar och det går inte att kräva att han ska susa till ledningen. Magiskan har varit kanonfin i jobben i lugna jobb efter senaste starten och jag kan inte tänka mig att formen är på väg neråt. Hon är klippt sen senast och det kan vara ett litet plus.

Fille d’Or startar i loppet efter. Det är ett grundserielopp för ston upp till 75.000 kr och tillägg vid 25.000 kr. Jag gillar inte alls att starta på tillägg, men nu var det så lite hästar anmälda och dessutom fanns inte så många alternativ. Hon har bricka tre och precis som senast kör Micke J. För mig gäller det att rappa på och få av sulkyn från ena hästen och koppla på den andra. En fattig amatör har ju inte råd med flera sulkies. Hon gjorde ett riktigt bra lopp senast på Mantorp. Av jobben att döma är formen fortsatt fin. Nästan så att hon varit lite piggare de senaste dagarna. Hon gillar inte att resa ensam och nu när hon får sällskap är det en stor fördel. Hon har haft sällskap två gånger tidigare och båda gångerna har hon tävlat på topp. Blir riktigt roligt att packa lastbilen och bege sig till Göteborg på tisdag morgon.