Summering Åby!

Två hästar till start på Åby i tisdags och hästarna gjorde det bra och visade form, men bara en av dom tjänade pengar. Det började med Magic Wonder. Som jag sa inför loppet kan bricka sju vara en liten fälla och så blev det också. I en återkallad start såg det ut som att körande Markus Niklasson var helt rätt ute, men tyvärr blåstes den av. Det var Anders Svanstedt från bricka sex som tjuvade och det påverkade starten efter. Anders tog en safe-start och vände sent och därför halkade även Markus efter. Efter startrusningen blev det sedan femte invändigt och ingen körning. Magiskan hamnade sist och följde med i attack sista 500 m, men det gick fort genom sista kurvan och upploppet och det var stört omöjligt att ta in något. Vi hamnade utanför pengarna den här gången, men jag tycker ändå att hästen visade fortsatt form.

Sedan var det Fille d’Or i loppet efter och på lunchen har man inte många minuter på sig mellan loppen, men med god hjälp gick det bra och vi kom ut i tid. Micke J fick iväg Fillan från start, men det blev ett konstigt lopp. Hästarna på start körde i stentufft tempo och Fillan fick jaga för att överhuvudtaget komma ikapp. Micke J valde en invändig löpning och Fillan höll farten mycket bra och blev till slut 4:a. För det fick vi 6200 kr och vi kunde packa och åka hem och vara nöjda med dagen, trots att Magiskan kammade noll.