Vilken vecka… och den är inte slut ännu!

Hittills har det varit en hektiskt vecka och det ser inte lugnare ut framöver. I måndags tog jag en pryodag hos Calle Göransson i Halmstad. Jag vill ju kolla hur V7-vinnare tränas och sedan ville jag provköra min 1-åring som Calle hjälpt till att köra in. Direkt på morgogen fick jag hänga med på två riktiga träningspass. jag fick köra två väldigt snälla hästar. Först ett intervallpass och sedan ett lite längre pass. Riktigt roligt att hänga med och insupa lärdomar. Sedan var det dags att sela på min 1-åring Dottie Green. Det var redan gjort och för mig var det bara att putsa glasögonen och sätta mig i vagnen. Jag kände mig som en riktig stortränare. Calle körde en rutinerad häst och för mig var det bara att ta rygg. Det blev sex kilometer och Dottie skötte sig snyggt. Bara att plocka hem konstaterades efter jobbet och som vanligt har Calle med personal gjort en gediget jobb.

I tisdags blev det träning hemma med Fille d’Or och Magic Wonder. Ett lugnt med Fille d’Or efter loppet i torsdags och ett “inför start”-jobb med Magiskan och hon kändes strålande.

Idag onsdag fick jag tid hos veterinär Spångfors i samband med att jag åkte ner och hämtade Dottie Green hos Calle. Jag kollade lösa benbitar utan anmärkning och det var glädjande. Nu får hon vila några dagar innan vi inleder träningen. Fille d’Or fick följa med som sällskap och hon fick visa upp sig på bandet. Det fanns inte det minsta att åtgärda och det var också glädjande. Hon har ju startat ganska tätt på slutet och ofta på ganska dåligt underlag och hon har verkligen hårdnat till i höst. Kanske att hon får vila några veckor eller så siktar vi på start i början av januari. Har inte bestämt mig ännu. Hon var halvblek på Åby senast, men kändes grym i sista sväng enligt Micke J och när han vred ner på stretchen blev det tvärnit. Kanske att hon inte riktigt fattade vad hon skulle göra. Vi hoppas på det.

I morgon torsdag blir det start på Åby för Magic Wonder. Bricka 1 på 2140 a i ett lärlingslopp. Markus Niklasson kör igen och ingen kusk har kört Magiskan i så många startar i rad som Markus. Nu hoppas jag att hästen är i ordning och gör ett bra lopp. Släpp till bra rygg och tufft tempo är drömscenariot.