Summering 2013

Jag tog ut min licens 2013 och efter ett år som tränare är det dags för en första summering. Nu har jag seglat på Pias licens under många år och det var ju inte första året jag höll på med hästar.

Magic Wonder gjorde en jämn och stabil säsong och var i stort sett aldrig ur form. Med 81000 kr insprunget blev det hennes bästa säsong någonsin. Förvisso var sista starten i december en liten besvikelse, men hon tog i alla fall sista matlappen och var åtminstone godkänd. Höjdpunkterna var ett lopp i januari när hon blev tvåa på Åby och i uttagningen till Amatör-SM där hon också blev tvåa med grannen Per-Ingmar i jollen. Hon hittade en ny växel barfota runt om, men på slutet har det inte varit läge att köra med den balansen. I år blev hon tio år och nu får hon starta så länge hon själv vill. Försvinner gnistan får hon bli gårdshäst, men någon bristande motivation har inte gått att se någon gång.

Fille d’Or gjorde en godkänd säsong och sprang in 47.000 kr. Hon var lite svår att få igång på våren och det dröjde egentligen till höstsäsongen innan hon tävlade som man ville. Hon har kunnande i kroppen, men det känns som att poletten inte riktigt trillat dit ännu. Hon är väldigt sällan trött efter loppen och brukar sig inte för fullt. Hon är stabil och hänger med i de flesta farterna och hon tjänar för det mesta någon slant i alla fall. Helstängt och barfota och en del annat finns att ta till och det lär ske när banorna tillåter. Hon gjorde ett par riktigt starka lopp. Som fyra på Jägersro på 16,4 mitt i sommaren är kanske det bästa. Hon vann ett lopp på Halmstad och det var också bra efter ledningen hela vägen, men det var lite lägre klass på det loppet.

Relay Runner är esset i rockärmen inför 2014. Hennes gamla skada är helt utläkt och hon har tränat på bra hela 2013. I december var Pia inne med henne på banan för första banjobbet och där fanns inget att klaga på. Troligtvis är hon i stort sett kvalklar, men vi gnuggar på några månader och inväntar tills banorna blir bättre. Har vi väntat 2,5 år kan vi lika gärna vänta 3 år. Det är Pia som sköter i stort sett allt runt henne.

Dottie Green fyllde 2 år på Nyårsafton och nu börjar allvaret. Hon var nere hos Göranssons på Halmstad för inkörning, men är nu tillbaka här hemma. Nu gäller det att ge henne så många mil som möjligt i kroppen och sedan får man ta en sak i taget. Det verkar vara i stort sett samma sort som hennes syskon. Tufft humör, men samtidigt är hon hjälpsam.

Kanske roligast på hela året var vår uppfödning Homeruns framfart på tävlingsbanorna. Han debuterade i Maria Rosenbergs regi i juni med galopp och diskning, men därefter har det rullat på och han har vunnit tre av tio starter. Det syns att det finns hög kapacitet och inför sista loppet 2013 var siktet inställt på V 75. Där hör han hemma. Han ser ut som bästa avkomman efter Catch and Run, men jag hoppas att mina märrar vill vara med och utmana.

Totalt 128.000 kr insprunget blev det på två starthästar. I år hoppas jag att jag kan kålla igång tre hästar och även få igång 2-åringen. Målet är att 2014 ska bli bättre.