Alla är igång!

Det rullar på som det ska här hemma på gården. Vintern har varit väldigt snäll mot oss och i stort sett har vi kunnat träna på som vilken årstid som helst.

Magic Wonder startade för två veckor sedan på Åby. Det var bara ett uppehåll i en ganska tung träningsperiod. Hon går bara långsamjobb just nu på 1,5 – 2 tim. Att jag startar under tiden beror på att hon brukar vara så otroligt seg att få igång efter längre vila. Hon känns otroligt smidig och fin och även pigg och glad. Vad mer kan man begära av en 10-åring?

Relay Runner går också långt och ofta just nu. Inga farter utan bara tuggande mil efter mil. Hon ser otroligt fin ut. Kanske lite väl fet, men det försvinner snabbt när farterna ökar. Pia sköter träningen och där ska det sannerligen inte jäktas fram något. Hon är ju bara sju år… Vi lägger in intervallpass när vägarna inom kort och hon behöver inte många innan det blir banjobb.

Fille d’Or är också igång igen efter kortare vila. Hon är uppkollad från topp till tå och några större saker har vi inte hittat, men några små och många bäckar små ger till slut en hel å. Nu går hon riktigt tung motion och hon får träna på några veckor till innan vi höjer upp tempot. Jag hoppas att vi hittar den växel som hon ännu inte lagt in i loppen.

Dottie Green har kommit igång bra. Vi kör henne i rygg på någon annan häst 2-3 ggr i veckan och hon travar på riktigt fint. Det är lite samma typ som hennes systrar och det ska protesteras lite här och där, men när hon är i selen sköter hon jobbet som hon ska. Jätteroligt att se de snabba framstegen på dessa ungdomar.