Twisted sister…

Systrarna efter mitt sto Catch and Run gnuggar på, men särskilt bra går det inte. Jag börjar med den äldste.

Relay Runner är nu 7 år. Hon startade senast för tre år sedan. Därefter har hon betäckts utan att bli dräktig. Hon har dragits med en långvarig skada, som sedan ett år tillbaka är utläkt. Vi, eller främst Pia, har tränat henne ganska rejält och till och från har det varit riktigt bra. Även nu har hon tränat på bra, men hon har inte gått några snabba tider på slutet. Hon har en skör kropp och går man över gränsen kan det bli fel. Nu finns dock inte mycket att fundera på längre. Vi måste testa gränsen för att komma till kval. Bära eller brista gäller närmaste tiden.

Lillasyster Fille d’Or är ganska nära start. Hon har tränat bra flera månader. På slutet har hon även gått tuffare jobb på ett bra sätt. Hon är finare i kroppen än någonsin och jag hoppas att skallen följer med. Det gör den inte alltid. Förra veckan fick hon för sig att hon inte ville träna. Hon bara vägrade och när jag manade på henne lyckades hon få över ena benet på utsidan av skalmen och alla som håller på med hästar vet vad det innebär. Det är obra! Jag styrde in henne på sidan av vägen och av vagnen blev det inte mycket kvar. Den går nog att fixa till med lite hjälp av en smed. Fillan höll sig väldigt lugn och det var bara att få av grejerna på ett smidigt sätt. Hon fick någon mindre skavank, men inget allvarligt. Några dagar efter var jag ute och körde henne igen och då var hon som vanligt igen och t.o.m. plusbetonad. Det var som att hon ville visa att hon hade gjort något tokigt och ville vara snäll igen.

Minstingen Dottie Green har vi tvingats till ett break med. För några veckor sedan var hon jättetjock i en has. Hon måste ha vrickat sig i hagen eller något. Röntgade först här i Vaggeryd utan resultat. Åkte till Spångfors och där konstaterades en rejäl blödning i ett ledband. Chockvågsbehandling ska skynda på läkningen. Ska tillbaka om två veckor och kolla upp igen. Då ska det vara bättre, men nu blir det några veckors vila. Ingen fara, men ändå tråkigt att måste pausa med en 2-åring.