Tävling

Magic Wonder (Armbro Trick – Purse)

Magic Wonder kom till oss i februari 2007 från proffsträning uppe i Umeå. Hon gick godkänt premielopp i september 2006. Pappan Armbro Trick har börjat förtroendeingivande i aveln, som ett ganska billigt alternativ. Mamman Purse är efter avelsdrottningen Trader Girl, som bl a lämnat Suitcase (1 527 650 kr), Handbag (4 215 965 kr) och Trunc (910 577 kr). När hon kom gjorde vi en rutinmässig veterinärkoll. Ett par småskavanker fick fixas till, men värre var att blodvärdena inte var bra. Hon hade för höga vita och det höll i sig nästan ett helt år. Under vintern 2009-2010 började bitarna att falla på plats. Hon kvalade i maj 2010 på 21,6 och kom sedan igång och startade. Därefter har hon varit en nyttig tävlingshäst och har tjänat 201.800 kr på 50 starter. Hittills enda segern tog hon i femte starten på Tingsryd. Hon har tjänat pengar i 38 av 50 starter och har varit bland de tre främsta i 13 lopp. Rekordet är 14,9 a. Hon går på alla distanser, alla underlag och båda startmetoderna. Hon är en helt underbar häst att hålla på med.

Relay Runner (Pine Chip – Catch and Run)

Relay Runner är ett sto som föddes i juni 2007. Det är andra avkomman efter vårt sto Catch and Run, första avkomman med travarblod. En fin häst med rätt storlek för att vara efter Pine Chip. I oktober 2008 skickades hon till Petri Puro i Halmstad. Efter premielopp 2009 tog vi hem henne och tränade under vintern och våren. På sommaren gick hon sedan till Carl-Otto Göransson. Hon debuterade i december och gjorde det godkänt i de första starterna. Hon hade dock problem med fräschören och efter en ordentlig genomgång hittades en spricka i ett kotsensben. Det var en svår skada, som inte alltid blir bra. I juli 2013 kollade vi upp henne hos veterinär och då var skadan utläkt. Hon har tränat på lugnt hela tiden. Pia sköter träningen och nu hoppas vi att hon kommer tillbaka till tävlingsbanan. Vi har skruvat upp träningen succesivt och snart är hon i full träning. Kapacitet finns!

Fille d’Or (Fill V. – Catch and Run)

Fille d’Or är ett sto som föddes i juni 2008. Det är andra travaren efter vårt sto Catch and Run. Pappan Fill V. är ganska ny i svensk avel. Det är enda avelshingsten efter Valley Victory med franskt toppmöderne. Fill V. var inte själv tävlingshäst och blev godkänd avelshingst enbart på sina avkommor. Fille d’Or har nu en gnutta franskt blod hos både mamman och pappan och det tycker vi är intressant. På sommaren 2010 skickades hon till Carl-Otto Göransson för premie. Här hemma hade hon inte gått några farter alls. Hon visade stor talang direkt och på bara andra banjobbet gick hon premietid. Hon gick sitt premielopp i semtember och såg lysande ut. Vi tog hem henne och tränade henne under vintern och våren. Hon hade lite småproblem mest hela tiden. Väldigt mycket beroende på att hon är väldigt busig och rastlös i hagen. I juni 2011 kvalade hon på 20,5. Jag tyckte dock att det var för tidigt att starta. Hon släpptes på bete och tränades sedan under hösten och vintern. Sedan var det återigen problem med “dumma” skador under våren, men med värmen släppte det. I provlopp i maj och juni 2012 visade hon att det var kvalklart igen och i augusti kvalade hon. Debuten dröjde till i slutet av september. Den vann hon på 18,9, 2140 v med sex längder och såg strålande ut. Den segern värmde gott! Efter segern galopperade hon bort sig i många starter. Nu under sommaren 2013 börjar bitarna att falla på plats och hon har gjort flera starka prestationer. I hennes tredje felfria start gick hon 16,4, vilket är hennes rekord just nu.