Våra hästar

Västerbo Revansch
Se under tävling.

Magic Wonder
(Armbro Trick – Purse) Se under tävling.

Fille d’Or (Fill V – Catch and Run)
Se under tävling.

Fille d’Or (Fill V – Catch and Run)

Fille d’Or är ett sto som föddes i juni 2008. Det är tredje avkomman efter vårt sto Catch and Run, andra avkomman med travarblod. Det är en snygging utan dess like. Kanske något liten, men det är svårt att säga något om storleken så här tidigt. När hon travar iväg i hagen ser hon ut som en blivande stjärna. Humöret måste hon ha ärvt av sin mamma. Hon visar tydligt när hon inte vill vara till lags. När hon är på humör är hon underbar att hålla på med. Hon är inte rädd för något eller någon och uppträder mycket stabilt. Eventuellt att hon kommer att säljas, men det är inte bestämt ännu.

Homerun (Quite Easy – Catch and Run) Homerun är första hingsten efter Catch and Run. Han föddes tidigt på morgonen på Elitlopps-söndagen 2009. Quite Easy är en ultrastammad amerikan, som betäckte första året i Sverige 2008. Efter att ha sett vilka ston som finns i den stammen blev valet av hingst det året mycket enkelt. Nu när vi även sett resultatet är vi fullt belåtna med det valet. Det är snyggaste fölet efter Catch

Tiburtius
Tiburtius är en vacker avkomma till Prince R.S. Tyvärr skadade han menisken redan som tvååring och efter många försök fick vi inse att det inte skulle bli någon tävlingskarriär. Han genomförde dock ett enda provlopp och tog ledning från start, backade tillbaka under loppet och avslutade med att gå först över mållinjen – ibland får man glädjas åt det lilla. Nu har vi gjort försök att träna klassisk körning med honom men det går inte helt på räls. Tiburtius är en mycket känslig natur och det behövs inte mycket för att det skall köra ihop sig för honom. Men, men han är ju bara sju år och det är bara att träna på och se vart vi hamnar.

Lindmarkens Fantasie
Fantasie är en treårig Dartmoorponny. Hon är en liten dam med mycket temperament och målsättningen i år är att hon skall köras in och senare träna och tävla klassisk körning. Skulle det finnas någon riktigt tuffing som är intresserad av ridning, hoppning framför allt så blir hon nog en bra tävlingsponny. Hon löshoppas regelbundet och visar att hon har talang.

 

Lopez y Guerra Lopez är en avkomma efter vårt sto Catch and Run. Efter att ha försökt få henne dräktig under tre säsonger utan något resultat valde vi att prova med en ”ridhäst”. Ett språng med den gudomligt vackre PRE-hingsten Zagal XI (se www.pepinopre.com) och Lopez var ett faktum. Han är nu två år och det har visat sig att han har ett fantastiskt temperament. Allt han utsätts för klarar han utan några större problem. Det är riktigt roligt att ha en så positiv unghäst. Nästa sommar påbörjar vi inridningen. Just nu ser det inte ut som han har ärvt mammas talang för hoppning så kanske pappas dressyrgen har fått lite

Rappe
Rappe är en kallblodig travare, som lagt tävlingsskorna på hyllan. Pia lånar honom som kör- och ridhäst.